Geschiedenis

Footypark Amsterdam

Neusjes in het Gras begon als een ontspanning unie voor heren van het Broederschap der Kruisridders. Het idee was om één maal per week samen te komen om een pot te gaan voetballen. Het eerste concept “footy op vrijdag” ontwikkelde zich al snel in een professioneel team waar veel kwaliteit op af vloog om op het hoogste niveau te spelen. Toen de unie eenmaal de overstap ging maken van ontspanning naar voetbal club werd de naam omgedoopt in Neusjes in het Gras ofwel NIHG en trede toe aan de footy 6v6 competitie waar het dezer dagen nog steeds op het allerhoogste niveau aan mee doet.

Nadat de unie was overgestapt naar professionele club had het een eigen thuis stadion nodig waar de tifosi haar pracht kon uitdrukken. destijds speelde NIHG in het footy park in Amsterdam. De naam van het stadion kwam op een dag dat de selectie aan een teambuilding uitje bezig was. Tijdens dit evenement stuitte de selectie op een zwaan die zijn nest met eieren en vrouwtje aan het beschermen was. Deze zwaan toonde NIHG de kracht van de natuur en wees hun de weg naar ware winnaars mentaliteit. Het was om deze reden dat de thuisbasis van NIHG werdt omgedoopt in ‘t Zwanenmeer.

‘t Zwanenmeer

Sindsdien staat de zwaan centraal binnen de club als een symbool voor winnaarsmentaliteit en de eenheid van het team. Het was ook niet lang daarna dat deze eigenschappen bij de jeugd werden bijgebracht in de Swansea academie waar tot op de dag van vandaag nog steeds veel getalenteerde spelers uit worden voorgebracht.